Suiker als culinair hoogtepunt

Suikers worden gevonden in de weefsels van de meeste planten , maar slechts in voldoende concentraties voor efficiënte extractie in suikerriet en suikerbieten . Suikerriet is een reuzengras en is gekweekt in tropische klimaten in het Verre Oosten sinds de oudheid . Een grote expansie in de productie vond plaats in de 18e eeuw met de lay-out van suikerplantages in West-Indië en Zuid-Amerika . Dit was de eerste keer dat suiker beschikbaar werd voor de gewone mensen die eerder moesten vertrouwen op honing aan voedsel te zoeten . Suikerbieten is een wortel gewas wordt geteeld in koelere klimaten , en werd een belangrijke bron van suiker in de 19e eeuw .

Suikerproductie en handel hebben de loop van de menselijke geschiedenis in vele opzichten veranderd . Het beïnvloedde de vorming van kolonies , het voortbestaan ​​van de slavernij , de overgang naar contractarbeid , de migratie van volkeren, oorlogen tussen suiker – handel beheersen van naties in de 19e eeuw , en de etnische samenstelling en de politieke structuur van de nieuwe wereld . De wereld produceerde in 2011 ongeveer 168 miljoen ton suiker . De gemiddelde persoon verbruikt ongeveer 24 kg suiker per jaar ( 33,1 kg in de geïndustrialiseerde landen ) , wat overeenkomt met meer dan 260 voedingsmiddelen calorieën per persoon , per dag .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>