Food is een business apart

Zelfs toen suiker was zo duur meestal alleen de rijken zich konden uitleven op speciale gelegenheden. IJs kan worden gedateerd terug naar 3000BC en kan worden beschouwd als de “dessert” in de moderne zin van het woord te zijn. De eerste appeltaart recept werd gedrukt in 1381. Ook in 1740 de eerste cupcake recepten werden opgenomen. Ijs was een Chinese uitvinding hoewel Marco Polo breidde de techniek om Europa in zijn reizen. Door de jaren 1800 recepten voor hoe je ijs te maken waren erg populair. Vanilla speelt ook een grote rol veel desserts waaronder ijs. Vanille is vooral geteeld in Mexico, waar ze ontdekt als het vanillestokje werd geplukt en gedroogd daarna werd vanilline geproduceerd die kan worden gezoet in een dessert op zijn eigen.

Restaurants kan ingedeeld en onderscheiden op veel verschillende manieren. De belangrijkste factoren zijn meestal het voedsel zelf (bijv. vegetarisch, vis, steak), de keuken (bijv. Italiaans, Chinees, Indiaas, Frans, Thais) en / of de stijl van het aanbod (bijvoorbeeld tapas bar, een sushi-trein, een Tastet restaurant , een buffetrestaurant of een restaurant yum cha). Afgezien van deze, kunnen restaurants zich te onderscheiden op factoren zoals de snelheid (zie fast food), formaliteit, locatie, kosten, service, of nieuwheid thema’s, zoals geautomatiseerde restaurants.
Restaurants variƫren van goedkope en informeel lunchen of dineren plaatsen catering aan mensen die werken in de buurt, met eenvoudige gerechten geserveerd in eenvoudige instellingen tegen lage prijzen, te dure etablissementen waar verfijnde gerechten en heerlijke wijnen in een formele setting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>